Key Lime Pie

I helgen pratade jag med en kompis som undrade vad hon skulle göra med ett gäng äggulor som blivit över när hon hade bakat och då kom jag att tänka på den otroliga desserten Key lime pie, gör den ni också, ni kommer inte att ångra er jag lovar! 🍋😍 Hur lätt som helst och smakar SOMMAR!

Key lime pie

Pajbotten
150 g smält smör
200 g digestivekex (går bra med glutenfria)
½ tsk salt

Krossa kexen genom att lägga i en plastpåse och banka på den med en kavel eller kör dom i en matberedare.
Blanda kex, smält smör och salt och tryck ut i en springform (24 cm i diameter)
Förgrädda i ugnen i 10 minuter på 175 grader, över under värme.

Fyllning
1 burk sötad kondenserad mjölk
3-4 lime zest och saft (Pressa så det blir 1 dl saft)
5 äggulor

Häll kondenserad mjölk i en skål.
Tvätta limen och riv ner lime zest i skålen.
Pressa limen så du får ut totalt 1 dl juice och blanda ner den ihop med äggulorna.
Häll blandningen på den förgräddade botten och baka av den här på 150 grader över och under värme i 10 minuter.
Låt svalna. Jag brukar lägga två kylklampar med en handuk om och ställa den varma formen på så den svalnar snabbare och kan komma in i kylen.
Ställ pajen i kylskåp när den är klar och låt den stå där minst 3 timmar, kan gott så längre.

Till servering
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
Ev citronmeliss eller ätbara blommor

Vispa grädden fast och klicka ut på den kalla pajen.
Dela jordgubbar och sprid ut den ovanpå.
Dekorera eventuellt med ätbara blommor och blad.