Fram på grill!! 😍

Äntligen är den här – den bästa av alla säsonger GRILLSÄSONGEN! 🌞 Här kommer 5 grillfavoriter att testa i veckan, alla recept finns länkade i inlägget. Om du blir sugen på mer grillinspo eller vill lära dig hur man grillar på bästa sätt hittar du allt i min kokbok Grilla – Hur lätt som helst!

🍋 Sommarens godaste citronsås 

🧄 Kryddiga lammfärsspett som min mamma ofta grillade på sommaren när jag var liten, hon brukade göra på nötfärs men jag gillar lamm bättre, och eftersom jag för det mesta är på Gotland sommartid så blir det gotländskt lamm för min del.

🧈 Grillad lax med ingefärssmör. Alltså det här smöret, vad ska jag säga! Kanske en av mina bästa idéer någonsin, testa ni kommer inte bli besvikna. Vet att jag sagt det förr men jag menar det alltid när jag säger det!

🥔 Potatis som blir som ångkokt på grillen med smak av citron och vitlök.

🍆 Melanzaneburgare! En av mina favoriträtter är Melanzane parmigiana jag åt det första gången i Rom hemma hos en kvinna som heter Donatella som jag kände på omvägar. Hursomhelst det är ett av mina absolut finaste matminnen. Hela den där middagen faktiskt det var så brutalt gott allting men det som verkligen stod ut var Melanzane parmigiana. Jag lagar det ofta hemma även om den egentligen är rätt omständlig. När jag skrev Grilla – Hur lätt som helst tänkte jag: varför inte göra en burgare med samma goda smaker och satan vilken bra idé det var! Dels ca 100 gånger lättare än ursprungsrätten och så obeskrivligt gott!