Hej frĂ„n ett soligt och helt underbart Italien 😍 Jag hoppas att ni haft en fin helg! Jag har det sĂ„ bra att jag förlĂ€ngde min och Dorthes semester hĂ€r i Dogliani đŸ„°đŸ‡źđŸ‡č🍝 Jag har Ă€tit makalös mat, bĂ„de persisk och italiensk, lĂ€st böcker, njutit av solen och att se Dorthe upptĂ€cka allt spĂ€nnande som finns hĂ€r omkring.

HĂ€r kommer veckans meny ❀ För fler somriga recept och massa gott att lĂ€gga pĂ„ grillen kan du kika i min kokbok ”Grilla hur lĂ€tt som helst”!

MĂ„ndag: Superpigg supersallad för superkorta dagar 🍋 Det hĂ€r Ă€r rekord mat! Det gĂ„r knappast att göra nĂ„got enklare som blir sĂ„hĂ€r gott. NĂ€r vi spelade in till min youtubekanal LĂ€ttlagat med Jessica Frej och jag lagade den hĂ€r salladen kastade sig hela crewet över det stora fatet och rensade det pĂ„ nolltid!

Tisdag: Ravioli i buljong med sparris och gröna Àrtor, en snabblagad, vÀrmande och umamirik tortellinisoppa Àr allt som behövs ibland. HÀr med sparris och spenat. Klart pÄ bara 15 minuter!

Onsdag: Alla har sin latrÀtt, den man kan laga flera gÄnger i veckan för den lixom sitter i ryggmÀrgen. MÄnga familjer har köttfÀrssÄs, korv och makaroner eller fÀrdiga köttbullar. Jag lagar den hÀr fetaostplÄten.

Torsdag: Ett av mina mest populĂ€ra recept Sommargryta 🌾 Pigg och frĂ€sch av mycket citron och örter men samtidigt mild och snĂ€ll med morötterna, Ă€rtor och potatis – Sommar i en tallrik!

Fredag: Fira in helgen med en fransk sallad som du svĂ€nger ihop pĂ„ nolltid och njut av solens strĂ„lar med ett iskallt glas och nĂ„gon du tycker om 💞