🍋 Citronbubbel

När jag och min kompis Bella satt fast på en flygplats på grund av förseningar så blandade vi ihop den här drinken på det som erbjöds i loungen ✈️ Vi ville egentligen beställa Aperol Spritz men det fanns inte, så då bad jag om citronläsk med prosecco och det var så gott! 😍 Perfekt sommardrink!

Ett tips om du bjuder många är att ha flera flaskor bubbel och läsk i en ishink, en skylt med hur man ska blanda och en bricka med färdig dekorerade glas så kan gästerna själva förse sig om du inte har tid 👌🏻

Citronbubbel:
0,33 citronläsk, iskall (exempelvis schweppes lemon)
0,67 prosecco, iskall

Örtsocker till glasen:
2 dl strösocker
färsk citronmeliss (eller mynta)
citron

Örtsocker till glasen:
Mortla socker med lite citronmeliss eller mynta.
Dra en citronskiva längs kanten på glasen.
Doppa sedan glasen i sockret.
Glasen kan du dekorera i god tid innan festen.

Häll upp ingredienserna i champagneglas dekorerade med örtsocker.