🍋 Citronbubbel

NĂ€r jag och min kompis Bella satt fast pĂ„ en flygplats pĂ„ grund av förseningar sĂ„ blandade vi ihop den hĂ€r drinken pĂ„ det som erbjöds i loungen ✈ Vi ville egentligen bestĂ€lla Aperol Spritz men det fanns inte, sĂ„ dĂ„ bad jag om citronlĂ€sk med prosecco och det var sĂ„ gott! 😍 Perfekt sommardrink!

Ett tips om du bjuder mĂ„nga Ă€r att ha flera flaskor bubbel och lĂ€sk i en ishink, en skylt med hur man ska blanda och en bricka med fĂ€rdig dekorerade glas sĂ„ kan gĂ€sterna sjĂ€lva förse sig om du inte har tid đŸ‘ŒđŸ»

Citronbubbel:
0,33 citronlÀsk, iskall (exempelvis schweppes lemon)
0,67 prosecco, iskall

Örtsocker till glasen:
2 dl strösocker
fÀrsk citronmeliss (eller mynta)
citron

Örtsocker till glasen:
Mortla socker med lite citronmeliss eller mynta.
Dra en citronskiva lÀngs kanten pÄ glasen.
Doppa sedan glasen i sockret.
Glasen kan du dekorera i god tid innan festen.

HÀll upp ingredienserna i champagneglas dekorerade med örtsocker.