I det hĂ€r avsnittet av LĂ€ttlagat med Jessica Frej lagar jag en frĂ€sch rĂ€tt med asiatisk touch â krispiga salladswraps med blandfĂ€rs och ingefĂ€rsdressing, middag klar pĂ„ 15 min = mer tid i det underbara vĂ€dret đ„° đ„Ź đ
Salladswraps:
500 g blandfÀrs
2 krm salt
500 g savoykÄl
25 g smör
4 msk ljus soja
4 msk risvinÀger
4 msk riven ingefÀra
4 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk tabasco
1 dl yoghurt
1 dl naturella cashewnötter eller jordnötter
8 salladsblad isberg/roman eller huvudsallad
fÀrsk koriander
Hetta upp en stekpanna rejÀlt.
LÀgg smöret i pannan lÄt det bli gyllenbrunt.
TillsÀtt blandfÀrsen, salt och peppar och stek den pÄ hög vÀrme sÄ den fÄr fÀrg.
Strimla savoykÄlen tunt.
Blanda soja, vinÀger, ingefÀra, vitlök och tabasco i en liten skÄl.
NÀr fÀrsen fÄtt fÀrg sÄ tillsÀtt kÄlen och lÄt den steka med tills den mjuknar.
Servera savoyfÀrsen i salladsblad ringla över lite yoghurt och strö över ett par nötter och fÀrsk koriander