I det här avsnittet av Lättlagat med Jessica Frej lagar jag en fräsch rätt med asiatisk touch – krispiga salladswraps med blandfärs och ingefärsdressing, middag klar på 15 min = mer tid i det underbara vädret 🥰 🥬 🌞
Salladswraps:
500 g blandfärs
2 krm salt
500 g savoykål
25 g smör
4 msk ljus soja
4 msk risvinäger
4 msk riven ingefära
4 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk tabasco
1 dl yoghurt
1 dl naturella cashewnötter eller jordnötter
8 salladsblad isberg/roman eller huvudsallad
färsk koriander
Hetta upp en stekpanna rejält.
Lägg smöret i pannan låt det bli gyllenbrunt.
Tillsätt blandfärsen, salt och peppar och stek den på hög värme så den får färg.
Strimla savoykålen tunt.
Blanda soja, vinäger, ingefära, vitlök och tabasco i en liten skål.
När färsen fått färg så tillsätt kålen och låt den steka med tills den mjuknar.
Servera savoyfärsen i salladsblad ringla över lite yoghurt och strö över ett par nötter och färsk koriander