Jag skulle bli överlycklig om jag blev bjuden på den här enkla anrättning, kanske med jordgubbar och gräddmjölk till efterrätt 🍓 Kanske med ett fat rädisor eller sockerärtor vid sidan om eller några tomater från växthuset 🌞 Det här är sommar på en tallrik.
🌻 Sommarlunchen nr 1
4 portioner.
ägg (att steka)
smör (att steka i)
knäckebröd, gärna halvmånar
saltat smör
lagrad ost (exempelvis präst, brännvin eller västerbottensost)
färskpotatis, kokt och kall
örtsalt (gärna hemgjort)
Örtsalt:
3 dl blandade örter (färska)
2 dl flingsalt
0,5 citron, zest (kan uteslutas)
Gör såhär:
Stek äggen, antingen på ena eller båda sidorna.
Bred smör på knäckebröden, lägg på ost och skivad potatis.
Toppa med ägg och örtsalt. Njut!
Örtsalt:
Mixa alla ingredienser till örtsaltet i en mixer.
Sprid ut blandningen tunt och låt torka under 1 veckas tid. Rör om i det då och då.
Förvara i en glasburk.