đŸŒ» Sommarlunchen nr 1

Jag skulle bli överlycklig om jag blev bjuden pĂ„ den hĂ€r enkla anrĂ€ttning, kanske med jordgubbar och grĂ€ddmjölk till efterrĂ€tt 🍓 Kanske med ett fat rĂ€disor eller sockerĂ€rtor vid sidan om eller nĂ„gra tomater frĂ„n vĂ€xthuset 🌞 Det hĂ€r Ă€r sommar pĂ„ en tallrik.

đŸŒ» Sommarlunchen nr 1

4 portioner.

Ă€gg (att steka)
smör (att steka i)
knÀckebröd, gÀrna halvmÄnar
saltat smör
lagrad ost (exempelvis prÀst, brÀnnvin eller vÀsterbottensost)
fÀrskpotatis, kokt och kall
örtsalt (gÀrna hemgjort)

Örtsalt:
3 dl blandade örter (fÀrska)
2 dl flingsalt
0,5 citron, zest (kan uteslutas)

Gör sÄhÀr:

Stek Àggen, antingen pÄ ena eller bÄda sidorna.
Bred smör pÄ knÀckebröden, lÀgg pÄ ost och skivad potatis.
Toppa med Àgg och örtsalt. Njut!

Örtsalt:

Mixa alla ingredienser till örtsaltet i en mixer.
Sprid ut blandningen tunt och lÄt torka under 1 veckas tid. Rör om i det dÄ och dÄ.
Förvara i en glasburk.