Jag skulle bli överlycklig om jag blev bjuden pĂ„ den hĂ€r enkla anrĂ€ttning, kanske med jordgubbar och grĂ€ddmjölk till efterrĂ€tt đ Kanske med ett fat rĂ€disor eller sockerĂ€rtor vid sidan om eller nĂ„gra tomater frĂ„n vĂ€xthuset đ Det hĂ€r Ă€r sommar pĂ„ en tallrik.
đ» Sommarlunchen nr 1
4 portioner.
Ă€gg (att steka)
smör (att steka i)
knÀckebröd, gÀrna halvmÄnar
saltat smör
lagrad ost (exempelvis prÀst, brÀnnvin eller vÀsterbottensost)
fÀrskpotatis, kokt och kall
örtsalt (gÀrna hemgjort)
Ărtsalt:
3 dl blandade örter (fÀrska)
2 dl flingsalt
0,5 citron, zest (kan uteslutas)
Gör sÄhÀr:
Stek Àggen, antingen pÄ ena eller bÄda sidorna.
Bred smör pÄ knÀckebröden, lÀgg pÄ ost och skivad potatis.
Toppa med Àgg och örtsalt. Njut!
Ărtsalt:
Mixa alla ingredienser till örtsaltet i en mixer.
Sprid ut blandningen tunt och lÄt torka under 1 veckas tid. Rör om i det dÄ och dÄ.
Förvara i en glasburk.