Hello bloggen! Jag hoppas att ni haft en fin helg 💞 Jag har varit pĂ„ en fantastisk datenight med min kille och lagat mat i nymo för sista gĂ„ngen innan jag tar sommarlov đŸ„° Jag kommer tillbaka nĂ„gon gĂ„ng i augusti, men fortsĂ€tter givetvis att dela med mig av recept och livet hĂ€r och pĂ„ instagram.  HĂ€r kommer veckans meny med nĂ„gra hĂ€rliga sommarfavoriter frĂ„n mitt kök 💝

MĂ„ndag: Grillad halloumiburgare 🍔 DĂ„ och dĂ„ hĂ€nder det att jag snöar in HELT pĂ„ halloumiburgare, det Ă€r sĂ„ galet enkelt och makalöst gott!

Tisdag: Somrig fÀrskpotatissallad med stekflÀsk, den hÀr somriga salladen Àr ett hÀrligt tillbehör till Àgg, grillat, rökt fisk eller bara som den Àr!

Onsdag: Min bonusmamma Mahnaz som Àr pÄ besök Àr frÄn Iran och nÀr hon lagar mat sÄ Àr det saffran i det mesta, och ingen Àr gladare Àn jag. Jag har alltid Àlskat saffran och Mahnaz har lÀrt mig att det passar i sÄ mycket mer Àn lussekatter och bouillabaisse. HÀr Àr receptet pÄ saffransmarinerad kyckling som Àr underbar till en hÀrlig sommarsallad och nÄgot iskallt i glaset.

Torsdag: Min bĂ„tpasta đŸ„° PĂ„ somrarna nĂ€r vi seglar lagar vi ofta den hĂ€r smakrika hĂ€rlig pastan med ingredienser som krĂ€ver minimalt med kylutrymme, men den Ă€r sĂ„ god att jag lagar den utanför bĂ„ten ocksĂ„ 😉 Potatisen pĂ„ toppen Ă€r istĂ€llet för bacon, i och med att potatisen inte krĂ€ver kylskĂ„p utan kan bo i kölsvinet. Plus att rĂ€tten bli vegetarisk. Prova Ă€ven denna krispiga potatis pĂ„ andra rĂ€tter dĂ€r du annars har bacon! Glömde lĂ€gga pĂ„ den pĂ„ bilden men ni fattar 😂

Fredag: Thaisallad med biff, en av mina storfavoriter! Den hĂ€r salladen kan jag Ă€ta fler gĂ„nger i veckan och gĂ€rna servera som förrĂ€tt pĂ„ fest. Passar perfekt en het sommardag, dĂ„ skulle jag tillaga biffen pĂ„ gillen đŸ”„