Veckans Meny

Ny vecka = ny meny! Alla recept finns länkade i inlägget ❤️ Blir du sugen på laga ännu fler av mina recept kan du kolla in några av mina böcker, Grilla hur lätt som helst och Hur lätt som helst, båda finns nu till extrapris på adlibris!

Måndag: Chefs sallad 🥗 Var exakt den ursprungliga chefsalladen kommer ifrån är det ingen som vet, vissa menar att den lagades redan på 1800 talet i England. Den personen som oftast förknippas med denna sallad är Louis Diat som under första halvan av 1900-talet serverade den på Ritz Carlton i New york. I originalet är det också hårdkokta ägg men det har jag hoppat över då det inte är en favorit hos mig. Jag lagar min chefsallad de där dagarna när jag är sugen på någon enkelt som går riktigt snabbt att laga, såklart kan man plussa på med det man har hemma. Men jag tycker det goda med chefsallad är just att den är så enkel i sin smak.

Tisdag: Kryddig lax och fruktig sallad 🍓 Såklart kan du använda alla möjliga typer av grönsaker i salladen som gurka, paprika och spenat. Har du nektariner eller persikor hemma så kan du ta det istället för jordgubbar! Salladen är också god som den är med lite smulad fetaost eller grillad halloumi.

Onsdag: Min gröna sallad 🥝 I sommarvärmen är den allt man kan önska, när jag var gravid var det här en av rätterna jag lagade om och om och om igen, och den har kommit att bli en av era favoriter också! 💚

Torsdag: Råbiff🥩 För mig som för många andra tog det sin lilla tid innan jag förstod varför man skulle vilja äta rått kött. Men när man väl prövat, så är man fast. Se till att du har fint magert oxkött, till exempel innanlår eller flankstek om du vill ha mycket köttsmak. Rostas eller oxfilé om du vill ha mildare köttsmak. Råbiff är bland det bästa som finns och här är ett av mina favoritsätt att göra den på, men låt fantasin flöda, det finns många sätt att göra råbiff på.

Fredag:  Portabelloburgare 🍔 Ibland när det vankas ”köttfria” burgare så kan man tänka att nu blir det trist, någon smaklös hälsogrej som inte går att tugga såvida man inte är en häst. Men inte när jag lagar mat, den här är sanslöst maffig och god som en burgare ska va❣️