Veckans Meny

Jag hoppas att ni haft en underbar midsommarhelg med nära och kära, mycket skratt och god mat! 🍓 Jag har firat på mitt allra bästa sätt på Blidö med familjen, det gör mig så lycklig och tacksam att kunna ge min dotter samma upplevelser som jag älskade så mycket som liten ❤️

Här kommer veckans meny, alla recept ligger länkade i inlägget och för mer inspo kan du kolla in min instagram, köket.se eller någon av mina böcker, Jessicas Middagar: VEGO Hur lätt som helst tex ❤️

Måndag: Asiatisk laxsallad med krämiga ägg. Försvinnande god är den, men de mest perfekta, lena äggen och en beroendeframkallande dressing!

Tisdag: Sommaren 2017 var jag och min vän Nicole på solkusten i Spanien. Vi skrattade mycket, drack sangria och latade oss i solen. På många restauranger fanns pommes frites med stekt ägg som en rätt. Lite knäppt tycket jag, men så beställde jag det en dag när jag var sugen på salt och fett av uppenbara anledningar… Det var inte helt tokigt. Så när jag kom hem skapade jag den här rätten och det är så enkelt men med så mycket smak att jag verkligen älskar den, alla dagar i veckan och kanske extra mycket på söndagseftermiddagen.

Onsdag: Ett av mina mest populära recept, Sommargrytan 🌸 snäll, len och underbar med morötter, potatis och ärtor!

Torsdag: Grillad kyckling, med färskpotatis och brynt salviasmör 🍗

Fredag: Melanzaneburgare 🍆 En av mina favoriträtter är Melanzane parmigiana jag åt det första gången i Rom hemma hos en kvinna som heter Donatella som jag kände på omvägar. Hursomhelst det är ett av mina absolut finaste matminnen. Hela den där middagen faktiskt det var så brutalt gott allting men det som verkligen stod ut var Melanzane parmigiana. Jag lagar det ofta hemma även om den egentligen är rätt omständlig. I görandet av denna bok så tänkte jag, varför inte göra en burgare med samma goda smaker och satan vilken bra idé det var! Dels ca 100 gånger lättare än ursprungsrätten och så obeskrivligt gott!