Ny vecka och ny meny 😍 Jag hoppas att ni har haft en underbar helg och fin start pĂ„ veckan, jag har tagit semester och Ă„kt till Blidö med familjen đŸ„° PĂ„ mina Instagram stories delar jag med mig mer om vad vi gör om dagarna, du hittar dem hĂ€r ❀

MĂ„ndag: En hĂ€rligt krĂ€mig pasta med vit sparris, brynt smör, citron, körvel och mandel 🍋

Tisdag: ”Kryddpeppar pĂ„ lax – Ă€r det nĂ„gon slags julfest pĂ„ gĂ„ng eller?” Nej, det Ă€r bara det att kryddpeppar Ă€r gott i fler sammanhang Ă€n just som julkrydda. Testa den hĂ€r laxen och du förstĂ„r vad jag menar. Om du rĂ„kar ha en stektermometer hemma, anvĂ€nd den sĂ„ Ă€r du sĂ€ker pĂ„ att laxen blir sĂ„ dĂ€r perfekt.

Onsdag: Ramslöksomelette, tar nolltid att förbereda och 30 min ugnen, lĂ€ttare blir det inte đŸ„° Servera med exempelvis en klick grĂ€ddfil, hyvlad rĂ€disa och pistagenötter.

Potatistallrik | Köket.se

Torsdag: ☀ Potatistallrik med fĂ€rskpotatis, brynt smör, grĂ€ddfil, dill, rĂ€kor, Ă€gg och rĂ€disa. VAD KAN GÅ FEL?

Fredag: Grillade kycklingspett med saffran đŸ”„Â  Min bonusmamma Mahnaz Ă€r frĂ„n Iran och nĂ€r hon lagar mat sĂ„ Ă€r det saffran i det mesta, och ingen Ă€r gladare Ă€n jag. Jag har alltid Ă€lskat saffran och Mahnaz har lĂ€rt mig att det passar i sĂ„ mycket mer Ă€n lussekatter och bouillabaisse.