Veckans Meny 🥗

Här kommer veckans meny som jag hoppas ska inspirera till veckans middagar ❤️ Alla recept finns länkade i inlägget. Om du blir sugen på fler lätta recept, tips och trix kan du kika i någon av mina kokböcker. Du hittar dem här 📚

Måndag: Var exakt den ursprungliga chefsalladen kommer ifrån är det ingen som vet, vissa menar att den lagades redan på 1800 talet i England. Den personen som oftast förknippas med denna sallad är Louis Diat som under första halvan av 1900-talet serverade den på Ritz Carlton i New york. I originalet är det också hårdkokta ägg men det har jag hoppat över då det inte är en favorit hos mig. Jag lagar min chefsallad de där dagarna när jag är sugen på någon enkelt som går riktigt snabbt att laga, såklart kan man plussa på med det man har hemma. Men jag tycker det goda med chefsallad är just att den är så enkel i sin smak 😍

Tisdag: Ugnsbakad fetaost med citron & chili 🍋 Så otroligt gott, smakrikt och lättlagat. Jag lagar det ofta när jag ska laga middag till bara mig själv men det är också kanonenkelt att göra till många

Onsdag: ”Thailändsk” biffsallad 🌶️ En av mina storfavoriter! Den här salladen kan jag äta fler gånger i veckan och gärna servera som förrätt på fest. Passar perfekt en het sommardag, då skulle jag passa på att tillaga biffen på gillen.

Torsdag: Färskpotatis, brynt smör, gräddfil, dill, räkor, ägg & rädisa. VAD KAN GÅ FEL? 😍🇸🇪☀️ Sommar på en tallrik! 🥰

Fredag: Halloumiburgare 🍔 Snabbt & hur lätt som helst – grilla halloumi, grilla bröd, gör burgare med hummus sallad tomat feferoni! KLART 🔥🍅