Rabarberkompott med vaniljglass och kaksmulor

Superenkel och jättegod dessert med vaniljdoftande rabarberkompott, krossade småkakor och vaniljglass.
🍓 Tips: tillsätt lite jordgubbar i rabarberkompotten om du har det hemma, supergott!

Rabarberkompott med vaniljglass och kaksmulor

Till 4 personer.

400 g rabarber [ca 1 liter slantad]
0,5 dl vatten
2,5 dl strösocker
1 vaniljstång
0,5 l vaniljglass (av bra kvalitet)
8 småkakor (ex havrekakor eller drömmar)

Skala och skär rabarbern i slantar. Häll på vatten, socker och fröna från vaniljstången och den urskrapade stången.

Koka upp och låt småputtra i 10 minuter tills rabarbern är mjuk.

Häll upp i 4 fina glas eller tallrikar. Låt svalna.

Servera rumstempererad med vaniljglass och krossade kaksmulor.