Laxburgare
Att tillaga fisk behöver inte vara krÄngligt, i alla fall inte nÀr du gör mina superenkla och supergoda laxburgare!
600 g laxfilé
1 litet Àgg
1 tsk salt
1 dl finskivad salladslök
Smör att steka i.
Finhacka laxen eller kör den hastigt i en matberedare.
Blanda laxen med Àgg, salt och salladslök.
Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till burgare i pannan.
Stek 3-4 minuter pÄ varje sida.
Dressing:
2 dl majonnÀs
œ kruka basilika
nÄgra dillkvistar
œ dl finhackad grĂ€slök
1 liten vitlöksklyfta
1 krm salt
Mixa till en slÀt grön dressing.
Picklad gurka:
œ dl Ă€ttika
1 dl socker
1 œ dl vatten
œ gurka
Koka upp Àttika, socker och vatten.
Skiva gurkan tunt pÄ mandolin eller med osthyvel.
LÀgg gurkan i en skÄl, hÀll pÄ den heta lagen och lÄt dra minst 30 minuter.
Servering:
Rostat toastbröd
Sallad
Bred dressing pÄ ett bröd, lÀgg pÄ lite sallad och en burgare, lÀgg pÄ nÄgra gurkskivor och mer dressing.
Servera!