Kantarelltoast med dill

Jag åt en kantarelltoast med dill på en av mina favoritrestauranger i Stockholm för några år sedan och blev helt lycklig, vilken underbar kombination! Efter det fick jag dille på dill och hade det i allt möjligt i några månader och jag måste säga att dill är en underskattad krydda. Har du en balkong eller uteplats, se till att odla lite dill, den hemodlade smakar otroligt mycket mer! Om du ska köpa dill, kolla efter dill i stora knippen som står i vatten. De i krukor smakar nästan ingenting, antagligen för att de drivs upp så snabbt. En iskall öl är oslagbart gott till de här gräddiga kantarellerna! 🍻

Recept ut boken ”Fest på 30 minuter”, köp den här 📚

Kantarelltoast med dill

6 portioner

6 skivor vitt bröd
600 g kantareller
30-40 g smör
1 dl vispgrädde
12 skivor lagrad ost (exempelvis brännvinsost)
1 klyfta vitlök
0,5 dl dill, finhackad
salt
svartpeppar

Rosta brödet i brödrosten.

Gnugga de rostade brödskivorna med vitlöksklyftan, bara lätt så de får en doft av vitlök.

Lägg osten på brödet.

Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek kantarellerna på hög värme med salt och peppar så de får en fin yta. Slå i grädden och
låt den nästan koka bort. Avsluta med att röra i den finhackade dillen.

Lägg de gräddiga kantarellerna på brödet och osten och servera direkt.