Kyckling med citron- och basilikasås

Den här kycklingen är helt gudomlig, köp kyckling av så bra kvalitet du hittar så kommer det här bli supergott ihop med basilikasåsen, dessutom är det så enkelt! 😍 Servera gärna tillsammans med lite hummus, gazpacho, gott bröd och en fräsch sallad för en stor och härlig plockmiddag! Funkar också kanon till buffébordet ❤️

Kyckling med citron- och basilikasås

10 – 15 portioner

Kyckling:
1,5 kg kycklingfilé
1,5 tsk salt
1,5 tsk svartpeppar
100 g smör

Citron- och basilikasås:
9 dl grekisk yoghurt
1 l färska basilikablad [ca 3 krukor]
2 citroner, zest och saft
2 msk grovkornig dijonsenap
1 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Bred smöret i en ugnsfast form.

Salta och peppra kycklingen. Lägg kycklingen i formen och baka till innertemperatur på ca 70 grader.

Mixa alla ingredienser till såsen till en slät grön sås.

Ta ut kycklingen och låt svalna något, skiva upp och häll över såsen.