Veckans Meny

God morgon! Jag hoppas att ni haft en fin helg 🌞 Jag vet att många är tillbaka från semestern nu, jag hoppas att veckans meny kan inspirera till veckans middagar så att ni får en sak mindre att tänka på 🥰 För fler recept kan du kika i någon av mina kokböcker, Jessicas vegomiddagar : hur lätt som helst tex, fullt med veginspo! 🥕

Måndag: Asiatisk laxsallad 🤩 Superpigg supersallad för superkorta dagar. Det här är rekord mat! Går knappast att göra något enklare som blir såhär gott. Den passar också perfekt som förrätt!

Tisdag: Dragonkyckling 🌟 Det här kan vara mitt mest uppskattade recept, trogna följare har sett det i olika former och kanske till och med hittat det här receptet i boken ”supergott och supersnabbt” och lagat det. Det är såsen som är själva grejen med den här rätten, där av mycket sås, och jag lovar att det kommer gå åt. Jag har vispgrädde och vanlig crème fraiche, det blir så gott!

Onsdag: Mangoldpaj 💚 Jag älskar mangold, mycket för att jag tycker det är så snyggt. Finns det mangold i olika färger när jag är och handlar kan jag inte låta bli att handla det. Såklart är det gott också! Det går bra att ersätta mangold rakt av med rödbetsblast, det blir minst lika bra!

Torsdag: Järpar med kantarellsmör 😍 Det här kantarellsmöret är verkligen bland det godaste man kan göra med kantareller, servera på bröd, grillat kött eller som här med järpar och klyftpotatis.

Fredag: Räktacos 🌮 Perfekt när man snabbt vill svänga ihop en tacokväll och känner för lite omväxling. Självklart är det godast med egen skalade räkor, men det brukar jag inte göra med just den här rätten. Jag köper frysta och skalade räkor som får tina i kylskåp.