Veckans Meny

Jag hoppas att ni njutit av en riktigt härlig helg allihopa ❤️ Här kommer inspiration till veckans måltider, alla recept finns länkade i inlägget. För mer tips kolla in min nya podd Recept Direkt där jag varje dag släpper ett nytt avsnitt med svar på era frågor om mat ☎️ Ring in din fråga till vår telefonsvarare på: 08 12 15 33 50.

Måndag: Kyckling med jordnötssås 🥜  Det bästa med den här rätten är att det är som att äta jordnötssmör till middag och ingen höjer på ögonbrynen. Och det näst bästa är att man får så mycket sås man vill när man lagar det hemma. Jag tycker om att äta det här med salladskål, för själva såsen är så mättande i sig men vill man så är det såklart supergott med ris till.

Tisdag: Var exakt den ursprungliga chefsalladen kommer ifrån är det ingen som vet, vissa menar att den lagades redan på 1800 talet i England. Den personen som oftast förknippas med denna sallad är Louis Diat som under första halvan av 1900-talet serverade den på Ritz Carlton i New york. I originalet är det också hårdkokta ägg men det har jag hoppat över då det inte är en favorit hos mig. Jag lagar min chefsallad de där dagarna när jag är sugen på någon enkelt som går riktigt snabbt att laga, såklart kan man plussa på med det man har hemma. Men jag tycker det goda med chefsallad är just att den är så enkel i sin smak 😍

Onsdag: Ugnsbakad fetaost med citron & chili 🍋 Så otroligt gott, smakrikt och lättlagat. Jag lagar det ofta när jag ska laga middag till bara mig själv men det är också kanonenkelt att göra till många

Torsdag: Melanzaneburgare 🍆 En av mina favoriträtter är Melanzane parmigiana jag åt det första gången i Rom hemma hos en kvinna som heter Donatella som jag kände på omvägar. Hursomhelst det är ett av mina absolut finaste matminnen. Hela den där middagen faktiskt det var så brutalt gott allting men det som verkligen stod ut var Melanzane parmigiana. Jag lagar det ofta hemma även om den egentligen är rätt omständlig. I görandet av denna bok så tänkte jag, varför inte göra en burgare med samma goda smaker och satan vilken bra idé det var! Dels ca 100 gånger lättare än ursprungsrätten och så obeskrivligt gott!

Fredag: Grillade fläskkotletter med örtmarinerade vaxbönor! En härlig dag på Gotland kom jag på det här receptet, jag och fotograf-Lina skulle grilla och jag hade trillat över så fina fläskkotletter och örter och då kom den här idén till mig. Det här är det godaste man kan göra med vaxbönor jag LOVAR ❤️