Ny vecka efter en helg pĂ„ bokmĂ€ssan i Göteborg đ„° Den hĂ€r mĂ€ssan njöt jag av lugna luncher med med vĂ€nner, promenader i solen, ett glas champagne och smĂ„ dropin pĂ„ mingel istĂ€llet för stora middagar, fester och efterfester som alltid har varit min melodi, vi fĂ„r se hur det blir nĂ€sta Ă„r đ
HĂ€r kommer veckans meny, jag hoppas att den ska inspirera till veckans mĂ„ltider! Gör stora portioner och spara till lunch dagen efter sĂ„ sparar du bĂ„de tid och energi â€ïž
Du har inte missat att jag delar med mig av recept, tips och trix varje dag i min nya podd Recept Direkt va? Dit kan du ocksĂ„ ringa in dina egna matfrĂ„gor sĂ„ svarar jag i kommande avsnitt, ring till vĂ„r röstbrevlĂ„da pĂ„ 08 â 12 15 33 50 âïž
MÄndag: Ljummen pumpasallad med parmesan. Jag har alltid Àlskat butternutpumpa! Den hÀr salladen svÀngde jag ihop till lunch en gÄng och la upp en bild pÄ instagram i vanlig ordning, kommentarerna haglade in och alla ville ha receptet och jag var nÀstan chockad sjÀlv över hur gott det blev trots att rÀtten var sÄ enkel.
Tisdag: Stuvad blomkĂ„l med falukorv. Husmanskonst! Ălskar stuvat! Ălskar BlomkĂ„l! đ BlomkĂ„l i en krĂ€mig stuvning och sĂ„ falukorv som man ger ordentligt med stekyta. Det Ă€r verkligen riktigt mat nĂ€r det Ă€r som allra bĂ€st!
Onsdag: Kantarellpasta med dill đ Dill och kantareller Ă€r en vinnande kombination. Den hĂ€r rĂ€tten Ă€r given under svampsĂ€songen och ett supergott att servera pĂ„ krĂ€ftskivan om man önskar nĂ„got matigt men inte har tid eller lust att baka paj.
Torsdag: Salsiccia med cannelinibönor, frÄn min kokbok supergott & supersnabbt.
Fredag: Den hĂ€r chilin tar tid att koka men aktiv tid handlar det bara om 20 minuter matlagning och sen har man gudagod middag đ„° Det hĂ€r Ă€r en perfekt rĂ€tt att dubbla upp och frysa in för att ta fram en dag nĂ€r energinivĂ„n Ă€r i botten. Det Ă€r enkel, okomplicerad matlagning med stora smaker â€ïž Det Ă€r det bĂ€sta som finns! Supergott med en ljus lager till, typ Corona!