Ny vecka & ny meny 🍝  Alla recept finns lĂ€nkade i inlĂ€gget och fler recept, tips och trix fĂ„r du nu varje dag i min nya podd Recept Direkt. Dit kan du ocksĂ„ ringa in dina egna matfrĂ„gor sĂ„ svarar jag i kommande avsnitt, ring till vĂ„r röstbrevlĂ„da pĂ„ 08 – 12 15 33 50 ☎

MĂ„ndag: Majs- och zucchinibiffar med kokosÂ đŸ„„ Jag Ă€lskar de hĂ€r kokossmakande biffarna, det Ă€r ett recept som Ă€r lite extra pyssel med men jag tycker dom Ă€r vĂ€l vĂ€rda nĂ„gra extra minuter vid spisen. TĂ€nk pĂ„ att inte snĂ„la med oljan nĂ€r du steker, annars kan det bli svĂ„rt att vĂ€nda dom.

Tisdag: Pasta piselli. Den hÀr pastan Ät jag pÄ en semester i Rom pÄ en liten charmig restaurang, jag blev helt kÀr och antecknade allt som den innehöll för att kunna Äterskapa rÀtten hemma. Den pÄminner mycket om en carbonara men Àr faktiskt Ànnu godare, jag vet att det lÄter mÀrkligt med mynta, men det passar helt perfekt!

Onsdag: Halloumipytt. En kanonmiddag att laga mitt i veckan, gör ett par extra portioner och lĂ€gg i matlĂ„dan đŸ‘ŒđŸ»

Torsdag: Mormors flĂ€sk med löksĂ„s 😍 Vi brukade laga detta pĂ„ somrarna pĂ„ landet och dĂ„ var det alltid fĂ€rskpotatis till, nĂ„got Ă„r hade vi till och med odlat egen, men det gĂ„r sĂ„klart med vanlig ocksĂ„. Kom ihĂ„g att nĂ€r du kokar potatis ska vattnet vara ordentligt saltat oavsett om den Ă€r fĂ€rsk eller inte!

Fredag:  En rĂ€tt som Ă€r lĂ€tt att bli beroende av: Vietnamesiska vĂ„rrullar 🌾 FĂ€rska örter, krispiga grönsaker och smakrika sĂ„ser. NĂ€stan alla grönsaker som Ă€r goda rĂ„a gĂ„r att rulla in, Ă€ter du veganskt sĂ„ hoppa animalier och ladda pĂ„ med sojabönor och nötter!