Veckans Meny

Ny vecka = ny meny! Alla recept finns länkade i inlägget ❤️ Blir du sugen på laga ännu fler av mina recept kan du lyssna på min podcast Recept Direkt kolla in några av mina böcker, Supergott & Supersnabbt, Hur lätt som helst eller Jessicas Vegomiddagar: hur lätt som helst.

Måndag: Pasta Pesto 💚Jag minns att min mamma lagade mycket pesto när jag var liten och hur exotiskt det kändes med pinjenötter och parmesanost. Sen kom köpe-peston och den blir tyvärr aldrig samma sak. Trots att jag älskar genvägar kan man inte fuska med pesto, den behöver vara nygjord, men då är det bland det godaste som finns

Tisdag: ”Kryddpeppar på lax – är det någon slags julfest på gång eller?” Nej, det är bara det att kryddpeppar är gott i fler sammanhang än just som julkrydda. Testa den här laxen och du förstår vad jag menar. Om du råkar ha en stektermometer hemma, använd den så är du säker på att laxen blir så där perfekt.

Onsdag: Halloumipytt. En kanonmiddag att laga mitt i veckan, gör ett par extra portioner och lägg i matlådan 👌🏻

Torsdag: Gnocchi och grönkålsgratäng. Värmande och gott och hur lätt som helst att kasta ihop efter jobbet, tänd lite ljus och känn hur stressen rinner av dig i takt med att du dukar bordet.

Fredag: Portabelloburgare
Ibland när det vankas ”köttfria” burgare så kan man tänka att nu blir det trist, det här blir någon smaklös hälsogrej som inte går att tugga såvida man inte är en häst 🐎 Men inte när jag lagar mat, den här är sanslöst maffig och god och passar perfekt att fira veckans slut med.