Tårta till pappa idag

Prinsesstårta till pappa:

 

Tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
2 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter.

Sikta i potatismjöl och bakpulver.

Vänd ihop till en jämn smet med slickepott.

Häll på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Baka i 175 grader ca 12-15 minuter.

Fyllning:
2 dl hallonsylt
1 pkt snabb marsan (gör vaniljkräm till tårtfyllning enligt anvisning på paketet)
4 dl vispgrädde
2 marsipanlock
Nonstop eller dylikt till mönster

Vänd upp tårtbotten på ett bakplåtspapper. Dra bort och släng pappret som varit i ugnen.

Skär 4 längder, 3 st blir slipsen, av den fjärde gör du 3 lager ”slipsknut”. Det var enklast tyckte jag!

Bred på generöst med hallonsylt på första lagret. Sen generöst med vaniljkräm på andra. Till sist spackla hela med vispad grädde. Mycket uppepå och lite runt om bara så marsipanen fäster.

Lägg på marsipanlocken så de täcker och använd händerna så du får det tajt runt om hela. Skär bort överflödet (det kan du ha till annat).

Dekorera som du vill 😘

KLART! Lovar det är jättelätt! 🍰