Rostad blomkål med buljong

Att rosta blomkål med curry i ugnen är otroligt gott och passar jättebra att servera som är i en enkel buljong. Överhuvudtaget är blomkål och curry supergott ihop! Om man vill göra den här lätta rätten lite matigare är det perfekt att toppa med räkor och koriander. 

25 min.

 

1 normalstort blomkålshuvud

1 msk curry

25 g smält smör

1 krm salt

4 vitlöksklyftor

1 liter god grönsaksbuljong

1 msk ljus soja

koriander

 

Dela blomkålen i buketter och lägg på en plåt med bakplåtspapper ihop med vitlöksklyftorna.

Strö över curry och salt.

Ringla över smöret och rosta i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter så blomkålen är mjuk igenom och fått lite färg.

Värm buljongen med sojan.

Servera den rostade blomkålen i djupa tallrikar med buljongen och toppa med koriander.