Klassisk köttfärslimpa går och blir bästis med tacohyllan, vad får vi då? En ny familjefavorit kanske?
1 ägg
![](file:///var/mobile/Containers/Data/Application/1446DA4E-88BF-4FED-B51B-72062A5A7347/Library/Caches/Media/thumbnail-p6088-2532x2532.jpeg)
½ dl vatten
1 påse tacokrydda (gärna extra stark)
500g nötfärs, svensk gärna ekologisk
400 g potatis, fast
500 g sötpotatis
1 burk majs
25 g smält smör
Till servering:
Riven ost
Gräddfil
Salsa
Isbergssallad
Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta potatisen
Skiva potatis och sötpotatis tunt helst på mandolin för det får snabbast och lägg i formen, strö på 1 tsk salt och häll på smöret och majsen.
Blanda runt och gör en avlång grop i mitten för köttfärslimpan.
Vispa ihop ägg, vatten, kryddor.
Blanda i nötfärsen så det blir en jämn blandning, lättast med rena händer i stället för slev.
Tänk på att inte arbeta smeten för länge,
Forma till en avlång köttfärslimpa och i mitten av formen.
Baka i ugnen i 35 minuter.
Servera med tillbehören.