Hemgjorda hamburgare

Burgarna

800 g nötfärs

1 tsk salt 

Smör att steka i 

Skivad ost, gärna ”hamburgerost”

4 hamburger bröd eller 8 skivor rostbröd

Amerikansk senap

Ketchup

Ev lite av bearnaisedippen och tunt skivad rödlök

 

 

Dela färsen i 8 bitar.

Forma försiktigt till 8 bollar, arbeta inte färsen utan håll den luftig.

Hetta upp en gjutjärnspanna ordentligt.

Lägg i en klick smör.

Lägg i bollarna ett par åt gången. 

Tryck till så de blir platta med en stekspade

Salta.

Stek 3-4 minuter på varje sida.

När den börjar bli klar lägg osten ovanpå så den smälter lite. 

Stek bröden också i smör så de blir frasiga. 

 

 

Bearnaisedipp till pommes

2 äggulor

2 tsk dijonsenap

1 msk dragonvinäger

2 dl neutral rapsolja

2 krm salt

1 krm peppar 

1 tsk dragon

 

Vispa ihop ägggulor, dijonsenap och vinäger.

Addera oljan droppvis under vispning tills all olja är i.

Addera övriga ingredienser. 

Servera!