Lemon posset

Min favoritdessert Lemon posset, den har allt en bra dessert ska ha och alla kvalitéer ett enkelt recept behöver. 3 ingredienser, 5 minuter aktiv tid och minimalt med moment. Dessutom blir den beroendeframkallade god. Hur lätt som helst och makalöst gott!

10 min + 8 timmar

4 port

 

3 dl vispgrädde

1 dl socker

1 citron, skal och saft (3 msk)

 

Koka upp grädde och socker och låt sjuda i 3-4 minuter.

Tvätta citronen och riv av skalet och pressa ner saften i en skål medan grädden sjuder.

Ta grädden från värmen och tillsätt citronsaften och citronzesten under vispning.

Vispa 30 sekunder med en vanlig visp.

Häll blandningen i 4 små glas och låt stå kallt i minst 8 timmar.

Servera.

 

-Reaktionen mellan grädden och syran gör att desserten stelnar efter den stått i kylen. Men man får inte röra i den efter man hällt upp den eller när man serverar den då blir den flytande igen och stelnar inte. Så servera och ät med sked men rör inte om!