Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Rabarber från vårt land som pappa fick plocka åt mig <3

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Jag älskar jordgubbar och rabarber. De kommer så till sin rätt i en paj där de verkligen plockar fram det bästa ur varandra. Som vilket bra team som helst. Smulpajen är glutenfri tänk bara på att köpa havregryn som är märkta glutenfria om du bakar till nån som har celiaki.

1/2 l jordgubbar (250 g)
1 l slantad rabarber (400 g)
2 msk potatismjöl
2 dl socker
150 g smör
2 ½ dl socker
1 1/2 dl majsmjöl
½ tsk bakpulver
3 dl havregryn
1 tsk flingsalt (löst packat.)

Sätt ugnen på 200 grader.
Klyfta jordgubbarna och lägg i en pajform.

jordgubbar och rabarber

Lägg i rabarber, potatismjöl och 2 dl socker.
Blanda om.
Blanda ihop smör, 2 ½ dl socker, majsmjöl, bakpulver, havregryn och salt.
Strö degen över jordgubbarna och rabarberna i formen.

recept glutenfri paj

Grädda på 200 grader i 30 minuter.
Servera ljummen med kall vaniljglass.

glutenfri smuldeg

jordgubbspaj glutenfritt

På riktigt hur gott ser det inte ut. Jag är helt förälskad i den här. Perfekt yta, lagom bubblig, underbar färg. Jag älskar paj!

Där här pajen passar perfekt till vilken sommarfest som helst, fler goda sötsaker hittar du här.