Tikka masala med halloumi

halloumi tikkahalloumigrytahalloumi Jessica Frej gryta

Halloumi tikka masala med ris och cashewnötter.

Halloumi Tikka
2 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk mald koriander
½ tsk cayennepeppar (ta mer om du gillar hetta)
½ tsk stött kardemumma
2 msk rapsolja
1 kanelstång
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk salt
1 buljongtärning, grönsak eller kyckling
1 burk krossade tomater
2 dl grädde
2 pkt halloumi
2 dl cashewnötter

Myntayoghurt
½ gurka
2 dl yoghurt
10 myntablad

Finhacka gurka och mynta, blanda med yoghurten.
Kokt jasminris och koriander till servering.
Finhacka lök och vitlök.
Fräs löken med spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter.
Adderakanelstång, ingefära, salt, buljong och krossade tomater.
Låt puttra 5 minuter.
Ha i grädden och låt puttra medan du steker halloumin i kuber på medelvärme i olja till den har fin färg.
Vänd ner halloumin och nötter precis innan servering.
Servera med yohurten, ris och färsk koriander.

tikka masala halloumi