Veckans Recept ❄️ Julspecial

I veckans meny passar jag på att tipsa om några av mina julfavoriter istället, för alla mina bästa recept, tips och tricks inför julen kan du kika in min julbok – Jul: hur lätt som helst! 🎄

Brysselkål med Saint Agurdressing 🤍 Min pojkvän älskar Saint Agur, så den osten har smugit sig in i mitt kök senaste året och blivit en favorit även hos mig. Den passar perfekt med brysselkålen och de sötsyrliga tranbären.

julskinka-recept-glutenfri

Min godaste Julskinka 💖Jag älskar knäckemackor med julskinka och senap och ett glas julmust. Det är faktiskt det viktigaste för julstämningen hemma hos mig. Bästa middagen när man inte orkar laga mat 🙂 Jag lagar min skinka i ugnen, det blir allra godast tycker jag!

jul_0095

Prisnkorv med parmesanäggröra ❤️ Prinskorv är löjligt gott tycker jag, jag kräver dock att ändarna på jul är skurna i kryss, som en prinskrona, för då blir korvara extra krispiga och goda! Mums!

gronkal-sallad-recept

Grönkålssallad med parmesandressing 💚 Ett måste på alla julbord, eller bara som tillbehör till vilken buffé som helst! Jag lovar er att gästerna kommer vräka i sig av den här, den är magiskt god! Man kan också servera till en bit grillad kyckling eller som sällskap till en god macka när det inte är jul.

glutenfria-jul_kottbullar

Glutenfria julköttbullar 💙 kika in på min Youtubekanal så visar jag hur lätt du gör köttbullar på 10 minuter!

rodbetssallad-hemgjord

Rödbetsallad med äpple 💛  Till köttbullarna så vill jag ha min hemgjorda rödbetssallad, gärna på macka till lunch eller middag så här innan jul. Perfekt att ta med som mat låda till jobbet också. En burk med salladen, ett par frallor och så ett foliepaket med köttbullar sen får man ju inte glömma julmusten.

Brysselkål på en pinne 🧡 På en julfest blev jag bjuden på en liknande rätt som den här. I originalet var kålen inlindad i bacon och bakad i ugnen, men jag tycker det kändes lite för pilligt så jag testade utan bacon och det blev superbra! Skulle man vilja kan man finhacka bacon, steka det och ha i såsen så slipper man pillet med att linda det runt.